Voorjaarsonderhoud tuin

Om ook dit jaar weer te kunnen genieten van uw tuin is het van belang om goed onderhoud uit te voeren.

In de maanden maart, april en mei moet er veel gebeuren om uw tuin goed om uw tuin in top conditie te houden Er zijn diverse onderdelen waar u aandacht aan moet besteden in deze periode. Denk bijvoorbeeld aan het bemesten van uw gazon en borders.

Doe dit bij voorkeur met organische mest dat is goed voor het bodemleven.

Ook verticuteren kan helpen bij het optimaliseren van uw gazon. Door uw gazon hiermee te beluchten vergroot u de kans op een snelle aangroei.

Heeft u zelf weinig tijd of kennis om uw tuin te onderhouden? Wij helpen u graag met veel plezier, zodat u kunt blijven genieten van uw tuin.

Enkele tips voor het voorjaarsonderhoud van uw tuin

Verticuteren

Als uw gazon wel groen is maar niet van het gras maar de grote hoeveelheid mos, dan is verticuteren noodzakelijk om weer een mooi, diepgroen gazon te krijgen. Door uw gazon te verticuteren haalt u het mos uit uw gazon en krijgt het gazon weer voldoende zuurstof.

Bemesten

Een gazon moet vaak worden gemaaid, zodat het gelijkmatig en dicht groeit en slijtvast wordt. Om het afgemaaide gras te vervangen hebben de verschillende grassoorten grote hoeveelheden aan voedingstoffen nodig. Bemesten voegt deze stoffen toe en helpt het groeiproces.

Het voorjaar komt er aan, is uw tuin er klaar voor? Neem contact op